Extra: Popplet en andere ...

Ik heb op basis van jullie uitdagingen drie opdrachten wat uitgeschreven. De manier waarop de opdrachten uitgeschreven zijn (OVUR) kunnen jullie zeker ook hanteren met jullie studenten. Er waren echter nog andere vragen/uitdagingen. In deze pagina geef ik nog heel wat tips mee die sowieso interessant zijn in ICT blended pedagogy. Wie nog goesting heeft, kan ze gerust verkennen! Ze zijn niet zo moeilijk, en enkele bestaande filmpjes of artikels kunnen inspireren.

Er is zoveel online te vinden, ongelofelijk. Het selecteren en samenbrengen van bronnen in een blog zoals deze, is een belangrijke vaardigheid van een leerkracht in de 21e eeuw.

Popplet

http://www.manssen.nl/2011/09/04/popplet-een-handige-en-eenvoudige-mindmaptool/

Werken met Google Docs

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Google Forms

http://netwijs.blogspot.be/2010/09/werken-met-google-formulieren.html

Opgelet: Als je wilt controleren welke oefeningen je studenten gemaakt hebben, dan is het beter om met Chamilo oefeningen te werken. Kijk in de Chamilo documentatie voor instructies hoe je daar oefeningen kunt aanmaken. 

Indien nodig bekijken we dat samen op 15/5.

Creatief met afbeeldingen - schermafdrukken

Het insluiten van een filmpje/Prezi in een andere site.

Deze techniek werkt ook voor Chamilo. Je moet de code plakken in Chamilo, in een stukje tekst (introtekst van je cursus bvb) nadat je op het knopje Code geklikt hebt. Dit is in het begin even wennen, want je ziet natuurlijk je tekst niet langer, maar wel de HTMl code. Eens je echter deze "Embed" truc kent is dat een interessante techniek voor heel wat filmpjes en online objecten.