Opdracht 3: proces tool Basecamp

Oriënteren

In deze opdracht maken jullie kennis met een tool voor project management. Deze tool was lang betalend, maar is sedert kort gratis voro lesgevers en hun studenten. Een van jullie uitdagingen betrof een tool om het volledige proces van de Bacherlorproef te begeleiden. Het is aan jullie om deze tool te verkennen, de mogelijkheden ervan te ontdekken, en de kritische vergelijking te maken met wat mogelijk is in Chamilo.

Ikzelf heb reeds deze tool met Patricia gebruikt voor het volledige project, en het is alvast een aanrader qua gebruiksvriendelijkheid, nodige toepassingen etc.

Succescriteria:

  • Je hebt een gratis Basecamp educator account
  • Je kan met Basecamp werken
  • Je hebt kritisch nagedacht over deze tool in vergelijking met Chamilo

Voorbereiden

Om  een gratis leraaraccount te krijgen moet je deze instructies volgen: https://basecamp.com/teachers 

Het komt neer op: je registreren met jullie schooladres en een mailtje sturen met verwijzing naar het feit dat je in een school werkt (gegevens school, website school, website elektronische leeromgevng bijvoorbeeld, Engelstalig).

Uitvoeren

Een korte kennismaking met Basecamp:

Basecamp - An Intro for Your Clients from Basecamp on Vimeo.

Hoe werkt het?

Op deze site krijg je een overzicht van de mogelijkheden.

Het werkt zodanig intuïtief dat je hier geen grote handleidingen voor nodig hebt. De site van Basecamp zelf bevat heel wat nuttige informatie en filmpjes. Wel Engelstalig, dat wel, maar in tijden van CLIL wordt dat minder en minder een probleem.

Gewoon doen, zou ik zeggen. Start een project, nodig mij of anderen - uit ons groepje - uit, en test het ...

Ik zie alvast een heel interessante workflow voor jullie Bacherlorproef maar ik laat het nog even aan jullie om dit te bedenken. Op 15/5 gaan we dan verder.

Reflecteren

Ideaal zou zijn dat je nu in een persoonlijke blog kort reflecteert op deze opdracht. Tumblr is gratis en best toegankelijk. Wie dat ziet zitten mag eens een persoonlijke blog proberen aanmaken.

Wie dat liever gewoon noteert in een tekst, kan dit document gebruiken om enkele gedachten te noteren. Het is de bedoeling dat je na de drie opdrachten kort reflecteert in het document. Noteer kort in het document (bij je voornaam):

  • Hoe was het voor jou om op afstand te werken "achter je PC of Mac"?
  • Heb je de opdrachten goed kunnen verwerken? 
  • Heb je nog vragen bij één of andere opdracht?